dilluns, 11 d’abril del 2011

Machito

Ella entra a l'estanc, es compra l'habitual tabac de liar i com fa una mica de vent aprofita per fabricar la cigarreta sobre el mostrador. Mentre completa l'operació ell apareix. Va vestit amb uns pantalons blaus emblanquinats per la pols de les obres on treballa, una trista samarreta d'un proveedor i une botes amb la puntera metàl·lica per evitar accidents.

Ella llepa el paper d'arrós mentre ell demana un "rasca rasca". Esclat d'alegria. Ha sigut premiat. El jove comença a saltar per tot l'estanc i s'abraça a l'estanquer i a la noia, que no és a temps d'apartar la cigarreta per l'embit del noi i es parteix en dos. Ell està molt excitat, es posa les mans al cap, riu, plora...i llavors la mira. Amb els ulls encesos li diu que li donarà part del premi. Ella es mostra sorpresa. Perquè? inquireix. No ho sé, perquè sóc feliç!, respon ell. Ella s'hi nega. Ell insisteix. Discuteixen sota la mirada passiva de l'estanquer.

Finalment ell li diu que trencarà el bitllet si es nega a rebre part del premi. Ella no diu res i al cap d'un moment el trenca fent inútil el gest de la noia que intentava parar-lo amb les mans. Ara ella està amb les seves mans sobre les d'ell. Em negaràs també un sopar? impressionada, la noia accepta amb un somriure d'incredulitat.

El noi l'abraça per sobre l'espatlla i surten de l'estanc per tancar els detalls, i en un petit moment que no ens passa desaparcebut, ell es gira i li pica l'ullet a l'estanquer, que aplaudeix amb desdeny la maniobra mentre sacseja el cap.

9 comentaris:

anna g. ha dit...

el principi m'ha recordat una peli de Nicolas Cage i Rosie Pérez. la noia a la qual Nicolas Cage convida a la meitat del premi no la recordo... Meg Ryan, potser? el final del teu post, molt bo. millor que la pel·lícula :)

Joanaina ha dit...

Fresc, sorprenent, àgil, picaresc... Genial :) (M'havia deixat una r!).

neus ha dit...

ciència-ficció de la bona ;-)

Unknown ha dit...

Anna: em sona la peli...diria que aquest nadal l'han fet unes 30 vegades

Joanaina: Gràcies :)

Elur: que no que no, que sempre acabeu amb el més talòs

neus ha dit...

però jo em venia a referir a que és ciència-ficció que no vulgui compartir el prèmit i que l'accepti quan no té res!

Unknown ha dit...

Ahhhh! Jajajaj ho havia interpretat d'una altra manera ;)

Jaqme ha dit...

Enorme! Boníssim! Entre Woody Allen i una cançó dels Manel!

Unknown ha dit...

Jaqme i Carles: Encaixo les floretes que em tireu i imagino que una amant m'ho diu: Enorme, boníssim, un final bó...ahhhhh Vosaltres si que sou bons!

Anònim ha dit...

En realitat, la intenció de discutir la seva entrada al bloc és increïblement realista. Jo l'opció d'escoltar alguna cosa totalment nou amb això a causa que realment proporciona el mateix lloc dins del meu Estats Units durant aquesta matèria de manera que aquesta ajuda específica? Un munt tots els s. Vaig tenir l'oportunitat d'una bona mirada sobre el tema, a més va notar un gran un nombre de blocs, però en contrast amb això. Gràcies per revelar tant dins del seu lloc web.